TRAIN STATION

Aranjuez | Spain    Infrastructure    35.000 sqm    Comunidad de Madrid    Competition

The project main concept was to create a nexus point and reconnect the three areas (palace, industrial, and residential) dissolved by the train rails.

The site is strongly influenced by the baroque trident of Aranjuez palace gardens, the river and the surrounding axis structure which generates the shadow of three hills with different the program in each sector, creating a connection with between culture, commerce and transport.

In the south of the plot creates a place for temporary markets and rehabilitates the old railroad station into a museum. The East side generates a rooftop amphitheatre and park with the palace as background. A green hill drilled of light protects the users in northing of shopping areas until the interchange with buses in the centre of the lower deck.

TRAIN-STATION-01